Політика 10 Березня 2017 18:55Марина Сейлор

Піонтковський прокоментував пропозицію Ходорковського Трампу щодо Путіна

Російський бізнесмен і опозиціонер Михайло Ходорковський давно хоче стати керівником Росії, хоча б на деякий перехідний період. Щоб цього домогтися, він закликає США натиснути на Володимира Путіна своїм авторитетом. Про це заявив російський історик Андрій Піонтковський, коментуючи пропозицію Ходорковського Трампу поговорити з главою Кремля про передачу влади.

«Так, він розуміє, що єдиний аргумент, який існує в даний час, з його точки зору, до якого теоретично Путін міг би прислухатися, це авторитет США, які в даний очолює Дональд Трамп. Ходорковський переконаний, що Трамп може такою перспективою зацікавитися, тому й пропонує Трампу цей актив – «відхід Путіна» – заявив історик.

За словами Піонтковського, Ходорковський бачить такі персональні гарантії, які Трамп повинен дати Путіну в разі відходу: визнання з боку заходу анексії Криму Росією, визнання заходом нейтрального статусу України, а також всіх інших держав, які Путін вважає легітимною сферою російських інтересів. Разом з цим, Піонтковський не думає, що Трампа може зацікавити така пропозиція, оскільки зараз існує певна конкуренція між авторами планів щодо вирішення українського питання.

Джерело: http://feedproxy.google.com/~r/varota-rss/~3/douyogS1ivQ/

Схожі статті