Політика 23 Серпня 2017 7:49Марина Сейлор

Рішення про виведення російських військ з Донбасу вже прийнято – заступник МінТОТ

Єдине, що сьогодні обговорюється – на яких умовах російські підрозділи будуть виведені з території України.

Рішення про виведення з Донбасу російських підрозділів вже прийнято, вважає заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО Юрій Гримчак. На його думку, єдине, що сьогодні обговорюється – як і на яких умовах вони підуть.

Відповідну заяву заступник міністра зробив в ефірі "5 каналу", коментуючи зустріч спецпредставника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера і помічника президента РФ Владислава Суркова.

"Сурков з точки зору деяких наших "зрадофілів" повинен був вийти, "рвати на собі волосся" і кричати, що все пропало. Але так не буває, бо він давно дорослий хлопчик і якщо йому принесли п'ять пунктів, що вони мають виконати або завтра вам буде бубух, він вийде і скаже, що майже про все домовились. Єдине, що викликає здивування, що він не вийшов і не сказав, якщо Україна не буде виконувати Мінські домовленості, то ми накладемо санкції. Я думаю, що рішення по Донбасу, по великому рахунку, вже прийнято – вони підуть звідти. Єдине, що сьогодні обговорюється, як вони підуть, на яких умовах і так далі", – зазначив чиновник.

"Нагадаю, Президент України у Мюнхені заявив, що жодне рішення прийматися без нас не буде. Тому спочатку прилетів Волкер в Україну, був на лінії розмежування, потім об'їхав всіх наших союзників, потім поїхав розповідати, що потрібно робити росіянам. Я думаю, що все буде добре", – підкреслив Гримчак.

Читайте також: Волкеру варто пам'ятати про роль Суркова в розпалюванні війни в Донбасі - WSJ

Як повідомлялося, спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер зустрівся з помічником президента РФ Владиславом Сурковим у Мінську 21 серпня.

23 серпня спецпредставник прилетить до Києва, щоб приєднатися до заходів за участю американського міністра оборони США Джеймса Меттіса й обговорити подальші кроки для відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Джерело: https://dt.ua/POLITICS/rishennya-pro-vivedennya-rosiyskih-viysk-z-donbasu-vzhe-priynyato-zastupnik-mintot-251929_.html
Схожі статті