В мережі 16 Листопада 2016 7:51Марина Сейлор

Що він собі дозволяє? Ляшко не дав Шухевичу виступити з трибуни після передачі йому слова від “Батьківщини”. Відео

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко не дозволив народному депутату від цієї політичної сили Юрію-Богдану Шухевичу виступити з парламентської трибуни на пленарному засіданні Верховної Ради після того, як фракція “Батьківщина” передала Шухевичу слово.

https://youtu.be/95xbpc-iEr4

Так, фракція Юлії Тимошенко відмовилася скористатися правом виступу та передала його Шухевичу. Проте, коли той вийшов до трибуни, лідер радикалів Олег Ляшко підбіг до нардепа та зажадав від нього не виступати від “Батьківщини”, назвавши це “маніпуляцією”.

“Андрію, що ви робите? Це маніпуляція!” – сказав Ляшко, звертаючись до спікера Ради Андрія Парубія.

Далі голова фракції став умовляти Шухевича відмовитися від виступу.

“Юрію Романовичу, не дозволяйте розколювати фракцію Радикальної партії… Я вам сказав, що я підійду до вас після мого виступу”, – заявив Ляшко, на що Шухевич відповів: “Не підійшли”.

Лідер радикалів продовжував переконувати свого депутата виступити пізніше від Радикальної партії, а не від “Батьківщини”.

“Я у 80 років привів вас у депутати з поваги до вас. Прошу мене поважати та не давати використовувати вас, шановану людину, у політичних маніпуляціях”, – говорив Ляшко.

Також політик звернувся до лідера “Батьківщини” Юлії Тимошенко: “Те, що ви робите, Юлю, це нечесно. Я не виводжу ваших депутатів (виступати) від нашої фракції”.

Після цього Ляшко вимагав від Парубія оголосити перерву в засіданні, надавши спікеру підписану ним та лідером фракції “Народний фронт” Максимом Бурбаком відповідну заяву. Парубій задовольнив їхню вимогу, оголосивши перерву до 11:00.

У перерві нардеп від “Батьківщини” Вадим Івченко в коментарі телеканалу “Рада” повідомив, що Шухевич сам звернувся до їхньої фракції з проханням передати слово. Оскільки фракція не побажала скористатися правом виступу, його було передано депутату від Радикальної партії.

Після перерви Шухевич все ж таки виступив з парламентської трибуни. Його виступ стосувався війни на Донбасі таі мінських угод, які парламентарій охарактеризував як зраду інтересів України.

Коментуючи даний інцидент журналістам у кулуарах Ради, Ляшко заявив, що Шухевич став жертвою “цинічної, нахабної провокації”, нардепа намагалися використати “для реалізації московських планів” і до цього причетний помічник екс-глави Адміністрації президента часів Леоніда Кучми Віктора Медведчука. За словами лідера Радикальної партії, зараз ця людина перебуває в будівлі парламенту. У свою чергу колега Ляшка по фракції Ігор Мосійчук заявив, що Шухевичу перед його виступом “підсунули документи”, які той повинен був оприлюднити, та пообіцяв пізніше їх продемонструвати.

Источник: http://feedproxy.google.com/~r/varota-rss/~3/oPP-im1-QBg/

Схожі статті