Політика 27 Липня 2017 9:32Mikel

“Використовуємо паузу, щоб наростити свої навички та рівень підготовки”, – Командувач ВДВ ЗСУ Забродський

Яких десантників чекають у ВДВ та як нарощують бойовий потенціал під час ротації? Про це у студії військового радіо Армія FM розповів Командувач  ВДВ ЗСУ, генерал-лейтенант, Герой України Михайло Забродський

Чим сьогодні живуть ВДВ? Хто ваш особовий склад? З’являються нові види військ, наприклад, 36 бригада нещодавно святкувала свою річницю. Ви не відчуваєте конкуренції?

Це не конкуренція, а скоріш за все дух змагання, який взаємодоповнює один одного. Я маю на увазі окремі роди військ. Вони не з’явилися, вони були завжди. Інша справа, що певні події на сході держави дали новий поштовх їхньому розвитку і зовсім нове наповнення. І це дуже добре, коли і в державі, і в ЗСУ зокрема є цілий набір сил і засобів, які можуть виконувати різні завдання.

Враховуючи те, що у нормального підрозділу має бути 2 стани: або він виконує завдання, або готується до нього, то на сьогодні ми готуємося до виконання завдань. Я маю на увазі заходи бойової підготовки. У тому числі і масштабні, у тому числі і з використанням великої кількості озброєння та військової техніки, переміщення на великі відстані і залучення великої кількості особового складу. Ми використовуємо цю паузу перед черговою ротацією у визначеній зоні для того, щоб наростити свої навички та підняти рівень підготовки.

Незабаром у нас парад. Якщо пригадати 2014 рік, то ви командували парадом, як тільки повернулися  з рейду. Я ніколи не забуду вашу фразу, коли в інтерв’ю ви сказали, що нарешті наше суспільство зрозуміло, що армія нам потрібна не тільки для того, щоб виходити на парад. Які у вас почуття викликає парад? На вашу думку, чи потрібен він?

Я переконаний, що хоча б раз на рік цивільні повинні мати змогу бачити свої Збройні сили не тільки на екранах телевізорів, а й наживо.

Коли люди аплодують під час параду, наскільки це велика мотивація для армії?

Це надзвичайне відчуття національної єдності між армією і народом.

Що потрібно для того, щоб стати десантником? Які у вас вимоги і куди можна звертатися?

Звертатися потрібно у військкомат за місцем проживання. Після цього майбутні військовослужбовці направляються у 199-ий навчальний центр і після цього розподіляються до військових частин для подальшого проходження служби. Нам потрібні люди, які прийняли виважене рішення. Люди, які чітко розуміють, куди вони йдуть, чітко розуміють, що легко не буде, особливо на початку. Також ті, які чітко знають свою мету і те, що вони хочуть взяти від своєї служби.

2 серпня — день високомобільних десантних військ. Ви готуєтеся?

По традиції, яка склалася протягом останніх років, ми святкуємо цей день в одній з військових частин. Цього року це буде 25-та ОПДБР, в яку приїдуть делегації всіх бригад. У нас заплановані урочистості, культурна, показова програми, візит високоповажних гостей.

 

 

Джерело: http://www.1.zt.ua/news/rizne/vikoristovuyemo-pauzu-shchob-narostiti-svoyi-navichki-ta-riven-pidgotovki-komanduvach-vdv-zsu-zabrodskiy.html
Схожі статті