Політика 5 Грудня 2017 9:06Марина Сейлор

ДМС відмовила у наданні громадянства росіянці, яка воювала на стороні України. Вона побоюється затримання ФСБ

Громадянка Росії Юлія Толопа, яка воювала в АТО на стороні Україні, вимушена повернутись в Росію через відмову Державної міграційної служби у наданні їй громадянства
Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Завтра я вимушено повертаюсь в Росію. Це вимога української міграційної служби. Втретє вони відмовили мені на підставі того, що в мене немає довідки про несудимість з Росії. В Росії мене розшукує ФСБ. За те, що я приїхала добровольцем протидіяти російській окупації.", - розповіла Толопа.

За словами дівчини, вона приїхала на Донбас з Росії і вступила у ЗСУ добровольцем.

"З самого початку війни, з літа 2014 року, я служила в батальйоні Айдар, нещодавно закінчила службу в 58 бригаді. Доброволець з Росії, була спершу штурмовиком, командиром БМП, звільняла Луганщину. Потім займалась аеророзвідкою. Поранення, контузії", - розповідає Толопа.

За її словами, депутатські запити, подання на ім'я президента від міністра не принесли результатів у спробі отримати українське громадянство.

"Мене посилають на територію Росії, в російське консульство просити довідку про несудимість", - каже Толопа.

Дівчина побоюється, що її можуть затримати співробітники ФСБ в Росії або у консульстві Росії.

Джерело: https://espreso.tv/news/2017/12/05/dms_vidmovyla_u_nadanni_gromadyanstva_rosiyanci_yaka_voyuvala_na_storoni_ukrayiny_vona_poboyuyetsya_zatrymannya_fsb
Схожі статті