Україна 1 Грудня 2015 20:03Сніжана Зимна

Фірташ передумав повертатися в Україну

Український мільярдер Дмитро Фірташ відкладає своє повернення в Україну. Ймовірно, товариш Януковича боїться арешту.

Новину повідомляє ONPRESS.INFO з посиланням на сайт Федерації роботодавців України.

«Мені дуже прикро, що сьогоднішня українська влада здійснила безпрецедентні кроки та зробила усе, щоб зірвати мій приїзд в Україну», – коментє олігарх.

Тим часом у Києві готується з’їзд Федерації роботодавців України, на якому Фірташ мав представити так званий «План модернізації України». Олігарх звинуватив нову владу у «політичному переслідуванні».

Нагадаємо, 29 листопада міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за фактом клопотання Міністерства юстиції США Дмитра Фірташа затримає Національна поліціа відразу після прибуття у Київ.

Державіаслужба повідомила про посилення за чартерними рейсами неукраїнської реєстрації. Заходи контролю, крім Державіаслужби, проводять СБУ, Національна поліція та Державна прикордонна служба України.

12 березня 2014 року Фірташа заарештували  в Австрії у відповідь на запит американської влади, що підозрювала його у корупційних діяннях. Однак погодився звільнити його під заставу в розмірі 125 млн євро та зобов’ Австрію.

30 квітня 2015 року цей самий суд відхилив запит Мін’юсту США щодо екстрадиції Фірташа у США.

У жовтні адвокати бізнесмена й прокуратура Австрії отримали рішення Земельного суду Відня, згідно з яким, Фрташ може повернутися в Україну.

Схожі статті