Політика, Україна 21 Серпня 2019 18:51Денис Діденко

Нові призначення: Рівненщину віддали на дерибан Палиці, Косюку і Данильчуку (ексклюзив)

Нещодавно стало відомо про те, що Кабмін погодив на посаду голови Рівненської ОДА Віталія Коваля – президента Федерації греко-римської боротьби. Проте, це навряд хороша новина для Рівненщини. Віталій Коваль на парламентських виборах очолював виборчий штаб “порошенківця” Олександра Данильчук,  і його призначення є результатом “договорняка”.

Олександр Данильчук (за прізвиськом “цар”) балотувався від 156 виборчого округу на Рівненщині. Скандальний політик не раз втрапляв у гучні інциденти, а нині є головою Рівненської обласної ради від БПП. Прізвисько “цар” не випадкове – його називають одним з найвпливовіших людей Полісся, і що він нібито причетний до незаконного видобутку бурштину і вирубки лісів.

Під час Революції Гідності активісти викинули його у смітник, адже вважали не гідним політиком. Цьогоріч пан Данильчук програв вибори представнику від “Слуги Народу” Сергію Литвиненку.

Проте, це аж ніяк не вплинуло на його бажання залишитися “на потоках” і надалі впливати на політику області. Тим паче, за нашою інформацією, після виборів Данильчук залишився з боргом на суму близько одного мільйона доларів перед Юрієм Косюком.

Так, член БПП пролобіював свого керівника виборчого штабу Віталія Коваля на посаду голови ОДА. Це вдалося завдяки домовленостям з одіозним волинським політиком Ігорем Палицею. Останній отримав обіцянку повного сприяння незаконному видобутку бурштину на Рівненщині.

Не секрет, що на цих виборах Данильчука фінансував та підтримував відомий український олігарх, близький до оточення Петра Порошенка, Юрій Косюк. Власник одного з найбільших агрохолдингів планує і надалі отримувати від держави якомога більше преференцій, заробляючи мільярди. Для цього йому потрібен максимальний вплив на новообраного Президента. Так, сумнівними методами Косюку разом з Данильчуком вдалося “забрати” собі Рівненщину.

Внаслідок таких “договорняків”, Рівненщина ризикує і надалі залишитися депресивним регіоном. Ті інвестори, які вже планували вкладати гроші в область, призупинили усі процеси.

Ймовірно, найближчі кілька років Рівненщина стане територією, на якій і далі зароблятимуть.

Схожі статті