Світ 25 Грудня 2015 22:09Сніжана Зимна

Об’єкти Міноборони РФ відключать від електроенергії через борги

Теплопостачання об'єктів Міноборони РФ у Забайкальському краї буде обмежено. Причина таких дій -  борги, накопичені відомством перед місцевим постачальником, а також відсутність договорів на обслуговування.

Новину передає  ONPRESS.INFO  з посиланням на інтернет-ресурс  Медуза.

Борги постачальника комунальних послуг військових об'єктів АТ «РЕУ»  становлять 242 млн рублів. Саме акціонерне товариство перебуває на стадії банкрутства. З 1 листопада 2015 року обслуговуванням цих об'єктів зайнялася інша організація - АТ «ГУ ЖКГ».

«З сьогоднішнього дня починаємо вводити повне комплексне обмеження по всіх об'єктах Міністерства оборони. Ми будемо вводити обмеження і по адміністративних будівлях, і по казармах, по військових містечках і по інших об'єктах. Ми будемо відключати об'єкти, які з нами не уклали договори і не збираються цього робити», - заявив заступник генерального директора по збуту ТГК-14 Юрій Дорфман.

У зв'язку з цим, керівництво компанії зверталося до губернатора і віце-прем'єра Забайкалля з проханням ввести надзвичайний стан.

«Міністерство оборони найняло іншого експлуататора для своїх об'єктів. Однак, на наш погляд, ситуація тільки погіршилася. Нова експлуатуюча організація жодної копійки нам не заплатила, у нас немає договорів на енергопостачання об'єктів Міністерства оборони,» - додав заступник генерального директора ТГК-14.

Регіональні енергетичні компанії  неодноразово оголошували про багатомільйонну заборгованість за постачання тепла та електрики об'єктам Міноборони у РФ різних частинах Росії. У 2015 році через борги було тимчасово припинено подачу гарячої води на об'єкти Міноборони в Сєверодвінську Архангельської області.

Схожі статті