Політика 7 Листопада 2018 19:15Марина Сейлор

Пенсії в Україні: хто отримає підвищені виплати

Законопроект Міністерства соціальної політики України щодо накопичувальних пенсій українцям небезпечних професій на найближчому засіданні буде розглянуто Кабінетом міністрів. Про це повідомила експерт в сфері пенсійного забезпечення Галина Третьякова, пише «Обозреватель».

«У тих професіях, де люди мають можливість вийти на пенсії раніше загальноприйнятого пенсійного віку, уряд намагається йти до накопичення», - зазначила вона.

Третьякова також сказала, що, відповідно до законодавства нашої країни, якщо пенсійний вік настає в 60, людина, яка пропрацювала в небезпечній професії, може піти на заслужений відпочинок на 10 років раніше.

«Якщо ви йдете раніше, то в період з 50 до 60 років хтось повинен вам перекривати цю пенсію, поки не набере чинності закон про загальне обов'язкове пенсійне забезпечення», - додала Третьякова.

Експерт зазначила, що тим, хто покриє різницю, повинен бути роботодавець. Наприклад, в Європі, роботодавців, які не створили безпечні робочі місця, змушують збирати на користь своїх працівників. Коли така людина виходить на пенсію раніше, вона може за допомогою цих накопичених коштів покрити додаткові роки.

Джерело: http://asn.in.ua/ua/news/publishing/183685-pensii-v-ukraine-kto-poluchit-povyshennye-vyplaty.html
Схожі статті