Світ 9 Травня 2020 14:11Mikel

Російським військовим закрили доступ до турецьких С-400

Глава Управління оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір заявив про те, що на тлі триваючого розгортання систем ППО / ПРО С-400, хоча кілька днів тому ці дані були спростовані самої турецькою стороною, російським військовим заборонили перебувати на військових об'єктах, де розміщені подібні комплекси. За даними Деміра, контроль за С-400 повністю переходить до турецьким військовим, а обслуговування цих комплексів буде довірено турецьким компаніям.

«Глава оборонної промисловості Ісмаїл Демір заявив, що процес установки системи протиповітряної і протиракетної оборони С-400, активація якої була відкладена через коронавируса, триває, при цьому,« російські співробітники не зможуть отримати доступ до батарей С-400, як вони того бажають ». Демір заявив: «Процес установки систем С-400 триває, і деякі системи були введені в експлуатацію. Хоча угоду про постачання включає такі предмети, як навчання, технічне обслуговування і технічна підтримка, російський персонал не зможе отримати доступ до батарей С-400, як йому буде завгодно. Це наша червона лінія. Турецькі компанії і ВПС Туреччини будуть сторонами, які стосуються систем і ведуть бізнес »», - повідомляє турецьке інформаційне видання «Miliyet».

C чим саме пов'язане закриття доступу російським військовим до знаходяться в Туреччині С-400 - невідомо, однак, фахівці вважають, що це обумовлено можливими ризиками того, що Росія дійсно може отримати контроль над турецькими С-400, оскільки ця країна є членом НАТО.

Схожі статті