Україна 24 Листопада 2015 13:56Валерій Ворон

Розпочався другий етап підготовки військових ЗСУ

Інструктори зі США розпочали другий етап підготовки українських військових, під час якого планується провести вишкіл та оснащення шести батальйонів Збройних сил України, у тому числі одного батальйону спеціального призначення.

Про це повідомляє ONPRESS.INFO, з посиланням на повідолмення представника міністерства оборони США капітана ВМС Джефа Девіса.

Представник Пентагону наголосив, що проведення американськими інструкторами навчань для українських військових - це частина зусиль, спрямованих на надання допомоги Україні по реалізації військової реформи і підвищенню професіоналізму військовослужбовців. Це допоможе зміцнити внутрішні оборонні можливості країни.

Підготовка українських військових проходитиме за програмою Fearless Guardian ("Безстрашний страж"), яка розпочалася ще в 2014 році. Згідно неї, 300 військових інструкторів із 173-ої повітряно-десантної бригади сухопутних військ США, які наразі базуються в Італії, проведуть навчання на Яворівському полігоні для 5-ти звичайних батальйонів ЗСУ. Батальйон спеціального призначення пройде підготовку в Хмельницькому.

Девіс нагадав, що за останні два роки уряд США виділив Україні 265 млн. доларів, призначених на реформування та удосконалення Збройних сил.

Зазначимо, що на першому етапі підготовки американські інструктори проводили тренування Нацгвардії України.

 

Схожі статті