Україна 20 Лютого 2016 9:46Тетяна Гончар

Стало відомо коли Україна зможе досягти європейської якості продукції

Перший заступник голови Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа вважає, що українська продукція зможе відповідати стандартам ЄС приблизно через 7 років. Європейські підходи на рівні законодавства в Україні, за його словами, вживлені на 30-40 %. Підприємства самі працюють над внесенням європейських стандартів якості і безпеки в продукцію яку виробляють.

Новину передає  ONPRESS.INFOз посиланням на повідомлення заступника голови Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимира Лапи.

«Чи багато це? Тут треба розуміти вимоги ЄС щодо безпечності та якості продуктів. Я приведу лише один приклад: в ЄС взагалі заборонено приймати на харчову переробку молоко, у якого при доїнні був контакт з повітрям. Тобто, коли застосовується ручне доїння, то в ЄС така продукція на переробку не приймається у принципі. Ми в процесі еволюції і наше завдання - зробити все можливе, щоб якомога більша кількість вітчизняних підприємств отримали визнання на європейському ринку, а в перспективі ми повинні рухатися в бік повного визнання еквівалентності систем безпеки продукції. Якщо говорити реалістично, то мова йде не про місяці, а про термін 5-7 років», - зазначив Лапа.

Також він повідомив, що у 2015 році були зроблені кілька кроків по відкриттю ринків збуту для харчової продукції. Наприклад, українські компанії отримали дозвіл на експорт молочної продукції в країни ЄС і в Китай, м'яса птиці в Єгипет і т. д.

Схожі статті