Світ 25 Січня 2016 13:21Валерій Ворон

У Амстердамі обговорять міграційну кризу

Проблема нової хвилі біженців стала причиною хвилювання серед населення країн Європи. Через високу ймовірність чергової хвилі мігрантів у Амстердамі скликана термінова зустріч Міністрів країн Європейського союзу.

Про це повідомляє ONPRESS.INFO з посиланням на ABC News.

Зустріч проходить через декілька днів після заяви президента ЄС Дональда Туска, у якій він наголосив про можливість розпаду Шенгенської зони, якщо найближчим часом не буде розроблена нова стратегія подолання міграційної кризи.

Єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос зазначив, що необхідно краще управляти зовнішніми кордонами Європейського союзу.

Міністр внутрішніх справ Австрії Йоханна Мікль-Ляйтнер зазначила, що представники уряду країн ЄС намагаються стримати потік біженців через Грецію, які цілеспрямовано шукають прихисток у країнах Європи. У разі невдалої спроби стримати наплив мігрантів, Європа має подумати над посиленням прикордонного контролю.

«Очевидно, що якщо ми не можемо організувати безпеку зовнішніх європейських кордонів, то межі Шенгенської зони будуть зміщатися в центральну Європу», - наголосила Мікль-Ляйтнер.

Згідно із статистичними даними, більше 2000 осіб щодня прибувають до Європи човнами через Туреччину. Біженці цілеспрямовано йдуть до країн ЄС, незважаючи на загрозу своєму життю, через погодні умови та хвилювання на морі.

 

Схожі статті