Війна 8 Березня 2021 19:36Марина Сейлор

У степах Луганщини на пагорбі стоїть пам’ятник молодим українським воїнам, танкістам 17-ї танкової бригади, які до останнього трималися в боях за Дебальцеве 1 лютого 2015 року. Шануйте загиблих! Допомагайте живим!

У степах Луганщини на пагорбі стоїть пам’ятник молодим українським воїнам, танкістам 17-ї танкової бригади, які до останнього трималися в боях за Дебальцеве 1 лютого 2015 року. Тоді близько десяти одиниць ворожої бронетехніки, кілька «Уралів» з зенітними установками та значні сили піхоти проросійських найманців впритул наблизилися до нашої позиції.

Екіпаж молодшого сержанта Олексія Осташевського знищив ворожий танк, але окупанти, в свою чергу, підбили танк українських захисників ПТУРом. Через відкритий люк командира танку відкинуло метрів на тридцять, Костянтин Ткачук та Василь Денисюк згоріли всередині. Хлопців ідентифікували тільки за допомогою ДНК-експертизи.

У 2015 р. позицію вдалося відстояти.

Молодший сержант Олексій Осташевський, назавжди 23 роки. Народився у м. Судак (АР Крим), похований у м. Кривий Ріг на Алеї Слави, у нього залишилися дружина і донечка.

Молодший сержант Василь Денисюк, 32 років. Похований у Дніпропетровській області, без сина залишилась мати.

Старший солдат Костянтин Ткачук, 24 роки. Похований у рідному м. Кривий Ріг.

https://fb.watch/469Hqk3VdZ/

Шануйте загиблих! Допомагайте живим!

Джерело: https://matrix.co.ua/editor2/57181/

Схожі статті