Політика 1 Серпня 2018 19:20Марина Сейлор

Вдарить і накриє: погода приготувала серпневий сюрприз

Погодні каруселі у вигляді перепадів атмосферного тиску, спеки, дощів, гроз і поривчастого вітру українцям вже не в новинку. Чого ще не було, так це довгоочікуваної прохолоди. Але синоптики відзначають: і її цього літа ще належить відчути. Так, в найближчі дні в Україні збережеться спека з перервами на дощ, але після почнеться планомірне зниження температури, аж до заморозків.

Так, за даними Українського гідрометцентру, спека протримається ще як мінімум тиждень, після - почнуться зміни. Середньомісячна температура повітря триматиметься в межах незвичних 27-30, а 17-20 градусів вище нуля. На півдні і сході - 21-23 градуси, в горах - 11-16.

У середу, 25 липня, у Києві пройшла потужна злива, внаслідок якої багато вулиць Києва були затоплені. Нормальне пересування по місту було значно погіршено. Але багатьох подібна ситуація почала веселити. По мережі поширилися фото та відео після негоди.

Абсолютний максимум температури досягає 34-42°, в гірських районах 26-33°. Абсолютний мінімум становить 1-7° тепла, на півдні до 11°, в західних, північних, східних та Запорізькій областях місцями 0-2° морозу.

"Заморозки на поверхні ґрунту вірогідні в кінці місяця в Україні, крім більшості центральних, південних областей та Криму", - повідомляють метеорологи.

Нещодавно в Китаї стихія безжально знищила тисячі будинків. На півдні Китаю пронісся сильний тайфун, в результаті чого постраждали тисячі будинків, відбулися повені, загинули п'ять осіб. З-за паводків вулиці деяких міст перетворилися на річки: рятувальники могли пересуватися тільки на надувних човнах. У зоні стихійного лиха опинилися майже сто тисяч людей: їх готуються відселити в безпечні райони.

 

Джерело: https://znaj.ua/ru/capital/u-klychko-nashly-opravdanye-potopu-v-kyeve-tolko-ne-smejtes
Схожі статті