Каталог М139 1 Липня 2020 17:07Марина Сейлор

Який сир вибрати для піци?

Піца прийшла зі спекотної Італії, де може бути різний склад інгредієнтів – і все ж визначальним вважається сир. Люди часто готують піцу з сиром у домашніх умовах, орієнтуючись на оригінальні рецепти. Та іноді не вдається купити необхідні в рецепті продукти – тоді їх доводиться замінювати на ідентичні. Або можна зробити замовлення – і швидка доставка піци привезе вам готову страву за традиційною італійською рецептурою.

Який вид сиру краще додавати до піци?

Італійці педантично ставляться до таких випадків, адже сирний смак додає пікантну нотку страви й не затьмарює інші інгредієнти. Ще одним фактором вважається тягучість: сорт повинен плавитися, але не розпливатися. Сир має перетворитися на хрустку скоринку, що робить саму страву насиченою. Випікання піци у Львові дозволяє сповна оцінити всі смакові відтінки сиру, незалежно від того, який саме вид використовується для приготування.

Вибрати потрібну марку з асортименту на прилавку магазина чи супермаркету – ще той виклик. Можна віддати перевагу тягучим сортам. Вони нежирні (30% жирності), тягнуться й водночас зберігають достатню твердість. Досвідчені кулінари радять серйозно підходити до приготування піци – і вибирати сир таким чином, щоб він підкреслював смак інших складових страви. На сайті LA П'ЄЦ можна самостійно вибрати додатки до начинки, щоб інгредієнти максимально відповідали вашим смакам.

Який сир тягнеться в піці? Це моцарела, пармезан, брі, чеддер. Важливо брати свіжий продукт, щоб не з'явився неприємний присмак. Сортів сирного продукту придумано чимало – і в багатьох країнах світу розроблені власні рецепти. В оригінальних – використовуються саме італійські сорти.

Кращий сир для піци:

  • Моцарела – білого кольору з приємним і ніжним смаком. Додають до сирної піци, страви з куркою та грибами. Моцарелу не варто терти на тертці, краще покласти зверху тонкими пластами.

  • Пармезан зроблений із натурального козячого молока, має специфічний і гострий смак. Він найкраще підходить для м'ясної піци. Пармезан дає страві золотистий колір і фруктовий присмак.

  • Сир сулугуні додає гострий присмак, його можна використовувати для м'ясної чи овочевої начинки.

  • Сир брі створює приємний горіховий присмак, але варто враховувати, що старий брі стає гострим.

  • Вибираючи чеддер, варто враховувати появу бульбашок. Його рекомендовано використовувати разом із моцарелою.

Що можна покласти замість сиру?

Під час готування виникають ситуації, що сир вдома закінчився – і немає часу чи можливості сходити до магазину. Чи можна додавати в піцу плавлений сир? Так, але твердих сортів: смак подібної випічки вийде несхожим на звичний. То тим, хто хоче традиційну страву, варто зупинитися на моцарелі. Замість сиру до піци можна додати томатний соус і сметану зі збитими яйцями. Ці продукти не дозволять начинці розтектися.

Коли додавати сир до піци?

Продукт додається в кінці, коли тісто й начинка викладені в формочки. Фінальний інгредієнт вважається окрасою й закріплює начинку. Те, скільки сиру додавати залежить від його виду, та особистих уподобань.

Сподіваємося, наші рекомендації допоможуть вам приготувати смачну піцу й вдало підібрати до неї сир або його замінник. Бажаємо успіхів!

Схожі статті