Політика 17 Червня 2018 20:28Марина Сейлор

Зачіски під забороною і кріпосницький лад: 10 найдивніших і найбільш репресивних законів КНДР

Північна Корея рідко дозволяє аутсайдерам відвідувати її і дуже ревниво охороняє свої секрети - саме тому ми так мало знаємо про те, що відбувається в цій маленькій східній країні. Ось тільки кілька її найбільш суворих і дивних законів, яких повинні дотримуватися північнокорейські громадяни.

1. Регламентовані зачіски

З 2013 року Північна Корея ввела суворі правила щодо зачісок для дорослих. Уряд затвердив рівно 30 варіантів: 15 для чоловіків і 15 для жінок. У молодих людей довжина волосся повинна бути коротше 5 см, літнім дозволено відрощувати волосся максимум до 7 см. У жінок по довжині єдине правило полягає в тому, що заміжні повинні носити коротку стрижку, а незаміжнім дозволяється мати волосся довше. Люди з несанкціонованою стрижкою суворо караються.

кндр, обычаи, запреты, северная корея

2. Річниця смерті

Дата смерті Кім Ір Сена - національне свято в Північній Кореї. Він був лідером країни з моменту заснування в 1948 році і до своєї смерті 8 липня 1994 року. З тих пір це день обов'язкового загальнонаціонального трауру. Голосно говорити або навіть посміхатися 8 липня заборонено. Люди, які порушують ці правила, можуть бути відправлені в трудові табори.

3. Дозвіл на переїзд

У Північній Кореї існує помітна різниця в якості життя між проживанням в сільській місцевості і, наприклад, в її столиці. Люди не можуть просто прийняти рішення і переїхати. Щоб жити в місті, де переважно мешкають представники вищої соціальної касти, ви повинні мати письмовий дозвіл від уряду.

4. Телевізійні канали

Якщо ви хочете пошукати цікаві ТВ-канали, це не займе багато часу. Їх всього чотири, і всі вони урядові. Є центральне телебачення Кореї, яке є джерелом всіх державних новин, 2 освітніх канали і один спортивний канал.

5. Тільки внутрішній телефонний зв'язок

Телефонні дзвінки суворо регулюються, і громадянам не дозволено дзвонити за межі держави. У Північній Кореї усього два оператори стільникового зв'язку, а смартфон є тільки у кожної десятої людини. Люди, які живуть поблизу китайського кордону, можуть використовувати контрабандні китайські SIM-карти для підключення до китайських мереж, але якщо вони будуть спіймані, їх стратять.

6. Обмежений Інтернет

Доступ до Інтернету теж суворо обмежений. Якби середньостатистичний громадянин Північної Кореї знав, як виглядає життя в світі за межами його країни, він, напевно, або б у це не повірив, або ж збожеволів. До речі, у людей є доступ тільки до 28 активних веб-сайтів.

7. Касти

У Північній Кореї існує суворо дотримувана кастова система. Коли була утворена Північна Корея, всі громадяни були розподілені за трьома кастами. Перша каста - основна. Це еліта країни, її керівництво та родичі керівництва. Друга і найчисленніша каста - «коливається», вона складається з селян і робітників. Нижче за всіх «ворожа» каста, що складається з північнокорейців, які мали високий статус під час японського правління, включаючи землевласників, інтелігентів, релігійних лідерів і аристократів. Спадкова кастова система все ще діє і диктує багато аспектів життя громадян, зокрема, куди вони можуть поїхати і де працювати.

8. Правило «трьох поколінь

Правові системи в усьому світі базуються на тому, що якщо злочин скоєно, то злочинці повинні бути покарані. Північна Корея ввела правило «трьох поколінь». Якщо людина засуджена за злочин і відправлена до трудового табору, слідом за нею до табору відправляється і всю її сім'ю. Потім два покоління сім'ї, які народжуються і виховуються в таборі, повинні залишатися там на все життя. Цей захід нібито покликаний звести злочинність до абсолютного мінімуму.

9. Відсутність руху на дорогах

У Північній Кореї ніколи не було проблем з дорожнім рухом, і, відповідно, ніяких пробок. Жінкам взагалі заборонено водити. А якщо ви чоловік, вам теж це не гарантується. Тільки чоловіки-чиновники можуть мати автомобіль і отримувати водійські права. Погодьтеся, так набагато легше контролювати пересування людей.

10. Відсутність релігії

Хоча Північна Корея теоретично проголосила свободу віросповідання, вам буде важко знайти там людину, яка б відкрито сповідував свою віру. Деякі релігійні місця, спонсоровані державою, призначені виключно для їх демонстрації рідкісним туристам ззовні. Фактично релігія заборонена, а найбільш жорстоко караним є християнство. Якщо у вас знайдуть Біблію, вас страчують. А якщо північнокореєць хоче комусь поклонятися, то для цього у нього є лідер країни - Кім Чен Ин.

Джерело: http://asn.in.ua/ua/news/news/168385-pricheski-pod-zapretom-i-krepostnojj-lad-10-samykh.html
Схожі статті